Vinder af Danish Wood Award 2018 samt vinder af Bolig kategorien 2019

Studielandsbyen

Studielandsbyen består af 56 studieboliger og tager udgangspunkt i den gamle bindingsværksgård Søgaard fra 1677, der er omdannet til boliger og fælleshus. Omkring gårdens fire oprindelige længer er der opført nye længer, der også indeholder studieboliger. Placeringen af de nye længer skaber små opholdspladser, der fanger solens stråler, og ved hjælp af de træbeklædte gavle opstår der flere naturlige mødesteder, hvor de studerende kan dyrke det sociale fællesskab. Boligerne er placeret, så den åbne del vender ud mod naturen, og det mere lukkede indgangsparti vender ind mod de små stier mellem boligerne. Dermed skabes der en charmerende landsbystemning, der bringer minder frem fra ture gennem det danske landskab og dets små landbyer.

Studielandsbyen demonstrerer, hvordan et stykke forladt arkitektonisk kulturarv kan vækkes til live på fineste vis med en uhøjtidelig restaureringsstrategi og det rette materialevalg.

Længernes tage er beklædt med Areco pandeplader i alu-zink, som fremhæver nostalgien og sammenspillet mellem nyt og gammel, samme type er anvendt på den eksisterende gård, uden tagrender og med udhæng beklædt på undersiden med krydsfiner. Se også andre produkter fra Areco.dk.

Se video her:

Info

Adresse
Damagervej 8
8260 Viby J
Danmark

Bygherre
Studielandsbyen ApS

Arkitekt
lenschow & pihlmann

Opført
2017/2018

Fotograf
Hampus Berndtson

Kontakt

Velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål!

Scroll