Fra lokal skrothandel til kæmpevirksomhed – Areco fylder 75 år

Bertil Areskog

Bertil Areskog

"Små men hyppige skridt" og en anderledes stil har været den opskrift på succes, som har gjort Areco til en af Nordens førende producenter af byggeplader. Nu fejrer Areco 75 år som virksomhed ved at indbyde til jubilæumsfest.

– Det er vores hyldest til alle dem, der har bidraget til at gøre virksomheden til det, den er i dag, siger Peter Areskog, ejer og adm. dir. i Areco.

For 75 år siden blev Trelleborgs Skrotaffär AB grundlagt, og seks år senere – i 1950 blev skrothandlen købt af familien Areskog. Under familiens ejerskab har den lokale skrothandel udviklet sig til en af Nordens førende byggepladeproducenter med over 300 ansatte i fem forskellige lande. For at sige tak til alle dem, der har bidraget til virksomhedens succes, afholder Areco en jubilæumsfest på to af sine fabrikker i Malmö den 23. august. Gæsterne vil blive budt på mad og musikunderholdning, inden aftenen afsluttes med, at lokalerne forvandles til en natklub. Arrangementet er helt på linje med Arecos kultur – virksomheden har aldrig været bange for at skille sig ud.

– Vi opererer i en temmelig traditionel branche, men vi kan godt lide at gøre tingene på en lidt anderledes måde. Som eneejer i en flad organisation kan vi hurtigt gå fra idé til beslutning. Vi er også enormt transparente og fleksible over for vores kunder. Ved at tilpasse vores tilbud efter deres behov har vi opbygget langsigtede relationer, siger Peter Areskog.

Frie tøjler har ført til succes

I dag er Areco en virksomhedskoncern med fem forretningsområder: Areco Metals, Areco Profiles, Areco Direct, Areco Contractor og Areco Properties. Via datterselskaberne kan Areco tilbyde aktører i byggebranchen alt fra råmaterialer og byggepladeprodukter til miljøvenlig nedrivning af ejendomme. Med jævne mellemrum mødes Peter Areskog og områdecheferne for at diskutere handlingsplaner for fortsat vækst. Hidtil har virksomhedens strategi været en kæmpesucces. I 2004 havde Areco omkring ti ansatte og omsatte for 100 millioner SEK. I dag beskæftiger Areco over 300 personer, og virksomheden omsætter for godt to milliarder SEK om året. Nu er målsætningen at gå fra to til fire milliarder inden for fire år.

– Meget af succesen skyldes, at vores kompetente forretningsområdechefer har relativt frie tøjler til at træffe deres egne beslutninger. Nu satser vi på at vokse yderligere i Norden og etablere os i resten af Nordeuropa, men vi har ikke i sinde at ændre vores stil. Vi vil fortsat gå vores egne veje og ikke fokusere alt for meget på vores konkurrenter, slutter Peter Areskog. 

Kontakt

Velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål!

Scroll