Følg Holland: Udskift asbesttagpladerne med stål og få et stilfuldt resultat

I Holland går man drastisk til værks og arbejder for tiden på at få vedtaget en lov, hvorefter alle asbesttage skal være fjernet senest i 2024 på grund af sundhedsfaren. Da det skønnes at der i Holland er henved 120 mill. m² asbesttage er det noget af en opgave at give sig i kast med.

undefined

Ståltag udformet som bølgeeternit erstatter asbestpladerne

I Danmark har der været produceret asbestholdige tagplader fra 1927 til 1986, hvor de blev forbudt. Der skønnes i dag at være henved 1.3 mill. asbesttage i Danmark. Selvom pladerne er meget holdbare, kan asbestfibre potentielt være farlige at få ud i luften. Er tagpladerne slidte eller taget skal udskiftes, kan man med fordel lægge et nyt tag af stålplader. Bortskaffelsen af eternitpladerne kræver dog særlige forholdsregler for at undgå spredning af asbestfibrene. Ståltag fra Areco, udformet som bølgeeternit, kan ved brug af samme lægteafstand erstatte asbesttaget og har mange fordele.

Areco ståltag

I dag findes der mange forskellige udformninger af stålplader til tagdækning. Den mest udbredte løsning er stadig trapez, men et rigtig godt alternativ er bølgeformede ståltagplader, den klassiske løsning, der sammen med stålplader med tagstensprofil klæder de fleste klassiske hustyper. 
Der er også mere stilrene og moderne typer på markedet, som eksempelvis Areco Easy Click med stående false og det brede modulmål, der giver et udtryk som gamle zinktage. En plade som er meget holdbar, samt let og hurtig at montere i de lange baner, hvilket kan holde omkostningerne nede. 

De mange fordele ved ståltag:
  • Op til 40 års garanti
  • Nem vedligeholdelse
  • Mange typer profiler
  • Alle i mange farver muligheder
  • Let tag, der ikke kræver meget af tagkonstruktionen
  • Passer til de fleste huse
  • Nemt at montere, derfor forholdsvis lav totalpris
Nem eller ingen vedligeholdelse

En af fordelene ved et ståltag er, at det er nemt at vedligeholde. Har man valgt et ståltag med en glat overflade, behøver man ikke at tænke på sit tag i mange år fremover. Den glatte overflade er nemlig modstandsdygtig over for alger og mos, som vil blive skyllet af i regnvejr.

undefined undefined
Kondens

Når der tales om de danske årstider er emnet ofte brugt på at der dannes kondens under ståltag, men her har man flere muligheder. Hvis det gamle tag skal nedrives, kan et nyt undertag sagtens monteres under ståltaget. En anden løsning er at få antikondens-dug på indersiden af pladerne. Denne vil holde på kondensvandet, indtil vejret skifter igen, og vandet kan fordampe helt af sig selv.

Kontakt

Velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål!

Scroll