Arkitekttegnede ”Skovhuse Mølholm”

Areco Profiles har i samarbejde med Rued & Buskov Arkitekter leveret pandepladetage til Skovhusene Mølholm, nær skov, vand og by som samler en hel overgang mellem land og by.

Skovhusene Mølholm


Det klassiske pandepladetag

Til taget er valgt den traditionsrige Pandeplade 20/220 Alu-zink fra Areco Profiles. Pandepladerne kan leveres, afhængig af belægning, med en garanti fra 20 og op til 40 år og bruges både til nyopførelser og til renoveringer, da profildesignet falder naturligt ind i både moderne og klassisk arkitektur. Pandepladerne er 1.080 mm brede og fås i ønsket længde, med og uden forstærkningsspor og føres i alle de spændende nordiske farver. Der er et komplet sortiment i tilbehør til rådighed, der sikrer et flot design.

Skovhusene Mølholm


Positivt samarbejde mellem arkitekt og leverandør

Steffen Buskov fra Rued & Buskov Arkitekter beskriver samarbejdet og tankerne bag projektet:

”Netop de store ubrudte tagflader har været et vigtigt element i byggeriet. Derfor var de umiddelbare løsninger til udluftninger på taget ikke aktuelle. Kravet var, at gennembrydninger skulle bidrage til arkitekturen og stå rene på taget uden de traditionelle inddækninger. I dette udviklingsarbejde har samarbejdet med Areco Profiles været meget imødekommende og positivt samt bidraget med div. materialer til prototypen.

Skovhusene er tegnet med afsæt i det landlige. Grønt og åbent mellem husene og simple gårdlignende bygningskroppe i rå materialer formidler overgangen mellem land og by.

Længerne danner et trygt gårdrum, der inviterer til uforstyrret ophold. Her er plads til leg. De private og afskærmede terrasser orienterer sig ud mod et fælles, grønt gårdrum, og området forbindes af stier med direkte adgang til den omkringliggende skov og Hørmøllebækken.

Facaderne i mursten giver byggeriet tyngde. Træbeklædningen øverst danner et gennemgående bånd, der samler bebyggelsen. Mod himlen afsluttes boligerne med store, ubrudte tagflader, der følger det bakkede landskab.

Skovhusene Mølholm

I projektet har det ærlige og simple været styrende for materialevalget: grove mursten, ubehandlet lærketræ og galvaniseret stål bidrager til husenes stoflighed og sikrer, at Skovhusene vil ældes med ynde.

De simple materialer modsvares af et omhyggeligt arbejde med detaljerne. Ved at raffinere og forfine husenes grundelementer, såsom tagudhæng, sålbænke og materialeovergange, får Skovhusene deres enkle og robuste karakter.

I Skovhusene mødes land, skov og by. Trygge rammer, lyse ugenerte boliger og kig til skove”, slutter Steffen Buskov.

Kontakt

Velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål!

Scroll